Yargının siyasallaşması

tarafından
230

Bir toplumu ayakta tutan, geliştiren , huzurlu bir yaşam sağlayan adalet duygusuna olan inançtır. Toplumun adalete olan güveni sarsılmaya başladığı zaman toplumsal sorunlar başlar, toplumsal huzursuzluk, güvensizlik, karamsarlık had safhaya çıkar.

Düşünebiliyor musunuz? Aynı suçtan yargılanan insanlar var. Bunların içinde bir tanesi siyasetçi ve belediye başkanı. Diğerleri siyasetin dışında olan insanlar. Ve yargılama sonunda aynı suçtan yargılanan insanlar beraat ederken , belediye başkanı olan kişiye 25 ay hapis cezası veriliyor ve siyasi yasak kararı ile siyasetten men ediliyor. Karar Bölge istinaf mahkemesine gidiyor ve jet hızıyla onanıyor.

Adı geçen kişi CHP Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar. Yargılama tabii yargılama denirse çelişkilerle , muammalarla dolu olduğu için ayrıntıya girmek istemiyorum; ancak burada dikkat çeken konu aynı suçtan yargılanan diğer sanıkların beraat etmesi, yargılama sürecinin çok hızlı olması ve tabii ki cezanın 25 ay olması. Eğer verilen ceza 24 ay olsaydı ,siyasi yasaklar kapsamına girmeyecekti.

Şimdi bu yargılamanın ve sonuçlarının adil olduğunu söyleyebilir misiniz? Verilen kararın Kadir Aydar’ın siyasi kişiliğiyle, partisiyle hiçbir ilgisi yok diyebilir misiniz? Kadir Aydar iki kez Ceyhan Belediye Başkanlığını kazanmış, daha önce de benzer gerekçelerle görevden alınmış , bu dönem oylarını yüzde 45’e çıkararak yeniden seçim kazanmş bir belediye başkanı. Ceyhan’da CHP’li olsun olmasın herkesin sevgisini ,saygısını kazanmış bir siyasetçi.

Kadir Aydar Ceyhan halkının hatta Adana halkının gönlünde taht kurmuş bir belediye başkanıdır. Verilen ceza bu gerçeği değiştirmeyecektir. Hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdürecek ve kazanacaktır.