SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ANLAŞILMAZ UYGULAMA…

tarafından
4839

Gazetemiz okuyucularının tarafımıza ilettikleri bir konu oldukça ilginç. Okuyucularımızdan Gürsel Sinpari’nin anlattığı olay; Adana’nın Çukurova İlçesi, Toros Mahallesinde gerçekleşiyor.

Cep telefonundan aranan okurumuz Gürsel Sinpari’ye, sorulan soruları tam olarak yayınlıyoruz.

Görevli Bayan: İyi günler, Gürsel Sinpari ile mi görüşüyorum?

Okurumuz: Evet buyurun.

Görevli Bayan: Ben Toros Mahallesi Sağlık Ocağından arıyorum, aile hekiminizin hemşiresiyim, adalet bakanlığının talimatıyla kişisel bilgilerinizi güncellemek için sizi aradım; müsait misiniz?

Okurumuz       : Evet buyurun sizi dinliyorum.

Görevli Bayan: Geçmişte gözaltına alındığınız ya da tutuklandığınız oldu mu?

Okurumuz:  Anlamadım, siz sağlık ocağından mı arıyorsunuz, emniyet müdürlüğünden ya da mahkeme kaleminden mi? Bu sorunun aile hekimliği ile ya da sağlık bakanlığının hizmetleri ile nasıl bir ilgisi var?

 Görevli Bayan: Valla laf aramızda bende anlamadım; ama talimat böyle. Sağlık bakanlığının emri bu… Okurumuz bu söz üstüne bir şey söyledi mi ya da sorulan soruya cevap verdi mi bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var; vatandaş böyle bir soruya cevap vermek zorunda değil. Sağlık bakanlığının bu soru ile sağlık hizmeti amacı taşımadığı çok açık. Görünen o ki; ileri demokrasi adı altında, sağlık hizmetleri veriliyor görüntüsü yaratılırken diğer yandan toplum fişleniyor. 

25.06.2012

Ulus Gazetesi