Daha ne bekleniyor

tarafından
754

Sedat Peker iddialarıyla fırtınalar kopartmaya devam ederken, iddiaların merkezinde bulunan Süleyman Soylu hala içişleri bakanlığı koltuğunda oturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bu konuda yapması gerekeni yapmadığı için gerek içişleri bakanlığı makamı, gerekse cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yıprandıkça yıpranıyor.

Dünyanın neresinde olursa olsun bir içişleri bakanı böylesine ağır suçlamalarla karşı karşıya kalırsa ya istifa eder ya da bakanlıktan alınır. Öyleyse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden yapılması gerekeni yapmayarak kendi siyasi geleceğini tehlikeye atıyor? Ya da Süleyman Soylu neden istifa etmeyerek kendi siyasi liderinin geleceğini riske atıyor?

İnsanların kafası karışık, Süleyman Soylu hakkındaki iddialar Yüce Divanlık, kurtulma şansı yok gibi görülüyor, Süleyman Soylu bu durumu gördüğü için istifa etmiyor olabilir.  Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden görevden almıyor? Süleyman Soylu hakkındaki iddialar arasında Damat Berat Albayrak’ın da adı geçiyor. Acaba Süleyman Soylu ben yanarsam çok kişiyi de yakarım mesajı mı verdi? Öyle ya Süleyman Soylu ya da bir başkasının tek başına her şeyi yapması mümkün değil. Süleyman Soylu “ Bir mafya liderinin itiraflarıyla beni yalnız bırakanlar, benim itiraflarımla nasıl başa çıkacak ?” diye düşünerek koltuğunda oturmak isteyebilir bu anlaşılabilir; ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kalması olayı zamana bırakması düşünülemez bile.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu’yu korumaya çalıştıkça Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi kan kaybediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu’yu korumaya çalıştıkça AKP seçmeni eksen değiştiriyor. Kamuoyu yoklamalarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha seçilme şansı yok. Öyleyse Süleyman Soylu’yu görevden alarak, olayların üzerine gitmek ve yeniden güç kazanmak yerine neden her gün biraz daha güç kaybetme riskini göze alıyor, doğrusu merak konusu?