Adı yerel seçim

tarafından
734

AKP iktidarında her şey öylesine yozlaştı, başkalaştı, garipleşti ki artık insanlar her tür yanlışı, her tür yasa dışılığı , anayasaya rağmen , anayasa tanımamazlığı tepkisizce izliyor. Herkes her şeyi görüyor, biliyor ancak hiç kimse ses çıkarmıyor.

Peki , neden böyle tepkisiz, neden böyle sessiz bir toplum haline geldik? Çünkü devletin tüm kurumları ,devlet kurumları olmaktan çıkarıldı AKP kurumları haline getirildi. İnsanların ” Bu benim hakkım” diyerek başvurabileceği bir kurum kalmadı. İnsanlar biliyor ki hiçbir kurumdan AKP’nin istemediği bir karar, istemediği bir sonuç çıkmaz.

Bu ülkede Anayasa mahkemesi kararlarına dahi uyulmuyor. Anayasaya aykırı uygulamalar, işlemler , icraatlar göz göre göre hayata geçiriliyor.Bunun sonucunda maalesef her şeyi bilen , gören ama tepki vermeyen bir toplum oluştu. Elbette ki bu yaşananlar sonsuza kadar böyle sürmeyecek gün gelecek belki de en güvendikleri kurumlar kendilerinden hesap soracak, bundan emin olun.

Bugün tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağına , tarafsız olacağına namusu ve şerefi üzerine yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devletin tüm kurumlarını, tüm kadrolarını, buna bakanlar , milletvekilleri de dahil olmak üzere AKP’li belediye başkan adaylarının emrine, hizmetine tahsis ettiği gibi kendisi de bizzat AKP’li belediye başkan adaylarını destekliyor, onlara oy istiyor, muhalefet partisinin belediye başkan adaylarını ise sınırsız şekilde eleştiriyor adeta saldırıyor.

Nerede kaldı tarafsız olacağına dair ettiği yemin, verdiği söz? Nerede kaldı tüm kurumları, kişileri bağlayan ,uymak zorunda oldukları anayasa ?
Ne yazık ki AKP’nin ülkeyi kuralsızlaştırdığını, yasalara , anayasaya uyulmayan bir ülke haline getirdiklerini görmeyen , göremeyen siyasi partiler var.

Ne yazık ki bu gerçeği bile göre, bunu göremeyen siyasi partilere geçen belediye başkan adayları var. Bu belediye başkan adayları ne yazık ki aday gösterilmedikleri için ülkesini düşünmek yerine koltuk hevesine kapıldılar ve AKP’nin değirmenine su taşıdıklarının farkında değiller. Asla kazanma şansları olmadığını bilerek , kaybettirmek adına çırpınıyorlar. Ve hiç sıkılmadan kendilerini o koltuklara oturtan CHP seçmeninden oy istiyorlar, bizim CHP’liliğimize kimse laf söyleyemez diyorlar.

Hadi oradan! Sizleri seven ,saygı duyan , gece gündüz arkanızdan koşan ,sizlerin kazanması için cansiparane çalışan insanlara koltuk hevesiniz yüzünden arkanızı döndünüz, onların gönül verdiği partiden istifa ederek başka partiden belediye başkan adayı oldunuz ve onlar sizleri kalplerinden ebediyen çıkarıp attılar. Artık onlar için bir hiçsiniz!

Onun için CHP’yi de, CHP’lileri de ağzınıza almayın. Hiçbir gerçek CHP’li, hiçbir samimi CHP’li sizlere oy vermez , arkanızdan gelmez. Ha sizler gibi çıkarları için CHP’de siyaset yapanlar belki size katılır, belki size destek verir ama sadece o kadar.

Gerçek CHP’liler güç birliğinden yana. Gerçek CHP’liler yerel seçimleri kazanmanın önemini biliyorlar. Yerel seçimler AKP/MHP iktidarına haddini bildirmek için belki de son fırsat. Onun için CHP’li Belediye başkan adayları eze eze seçimleri kazanacak. İstanbul’da da, Ankara’da da İzmir’de de daha birçok yerde .

Ve tabii ki Adana’da da kazanacak CHP’li adaylar. Zeydan Karalar yeniden ve açık ara seçimi kazanacak. Çukurova’da Emrah Kozay eze eze kazanacak, Çukurova’nın adı artık güzelliklerle , başarılarla anılacak. Seyhan’da Oya Tekin Adana’nın ilk kadın belediye başkanı olarak adını altın harflerle tarihe yazdıracak. Yüreğir’i kararlı, azimli , inançlı Ali Demirçalı kazanacak. Ceyhan’ı daha önce kazanan MHP’lilerin , AKP’lilerin dahi takdirlerini kazanan ancak hakları gasp edilerek belediye başkanlığı elinden alınan Kadir Aydar yeniden ve farkla kazanacak. Karataş, Yumurtalık, Tufanbeyli, İmamoğlu hepsi hepsi kazanacak .

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başarılı , güven veren çalışmaları Adana’nın birçok ilçesinde CHP’li adayların kazanmasını sağlayacak. Adana yerel seçimde her şeye rağmen her tür algı saldırılarına rağmen destan yazacak. Bunu göreceğiz , yaşayacağız